Крум Василев е публицист и журналист. Антифашист, изтъкнат деец на БСП и общественик. Бил е дълги години народен представител. Носител на наградата „Николай Хайтов“ за публицистика.

СОЦИАЛИЗЪМ И РОДОЛЮБИЕ

Брой 2, Февруари 2019

 Питам се, ще дойде ли ден, в който народът на Балканджи Йово и на Ботев ще набере кураж и ще викне: задокеански господа, каква работа имате вие тук, на брега на Черно море! Градете си вашата мексиканска стена, не разграждайте повече нашата държавност. Не искаме да бъдем фронтова държава, нито мишена за ответни удари!

 

 
Внимателни читатели на проекта „Визия за България“ обявиха, че в него липсват две емблематични за БСП думи: социализъм и родолюбиe. Във връзка с това искам да споделя разсъждения по въпроси, които, зная, занимават мнозина членове на нашата партия.
Обстоятелството, че в проекта не се говори за социализъм, е обяснимо и до голяма степен оправдано. „Визията“ е документ, който търси съпричастност от широки слоеве на населението, независимо от партийно-политическите убеждения. Целта е да се смени моделът на управление и развитие в рамките на установения в държавата капиталистически строй. Поради това логично е, че разчетената за ограничен период от време визия на партия, която се нарича социалистическа, формулира леви, но не и социалистически задачи.
 
Нелогично и неоправдано е друго: идеологическата работа...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови