Първан Симеонов е изследовател, публицист и граждански активист. Преподава политически кампании и изследователски методи в СУ „Св. Климент Охридски“. Изследовател в Института по социология „Иван Хаджийски“. Основен автор и редактор на годишните книги на „Галъп интернешънъл“ „Политическият процес и общественото мнение в България“.

НАГЛАСИТЕ В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО

Брой 2, Февруари 2019

 Българите запазват привързаност към Европейския съюз. Няма спад и в доверието в НАТО. Има обаче боязън от задълбочаване на интеграцията. Този текст е кратък обзор по последните няколко издания на годишниците „Политическият процес и общественото мнение в България“ на „Галъп интернешънъл“, издания на „Сиела“.

 


Доверието в обобщения образ на Европейския съюз

Българите остават очевидни поддръжници на ЕС. 2018 година затвърди усещането, че малко по-неприятната конюнктура в масовото съзнание у нас по отношение на Европейския съюз (ЕС) е останала назад. През 2017 г. доверието в образа на ЕС достигна предходните си по-високи нива, след като в 2016 г. изглеждаше застрашено (макар и тогава да оставаше високо на фона на имиджа на вътрешните институции у нас) ‒ фигура 1.
 
 

<< Обратно в броя >>

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор