ВИЗИЯ ЗА ЕВРОПА! Предизборна платформа на БСП за „Европейски избори 2019“

Брой 2, Февруари 2019

 

За социална Европа на гражданите и народите, срещу неравенството и бедността!


С Европейските избори ние, българските социалисти, заедно с прогресивните сили в целия Европейски съюз, искаме да поставим началото на дълбоки промени в Европейския съюз и в България.

Европейският съюз е в криза. Днес Европа е много далеч от идеите и ценностите, които вдъхновяваха европейските граждани десетилетия наред. Политиката, която се води сега в Европейски съюз, е много далеч от проблемите и тревогите на обикновените хора в България и всички останали държави-членки. В резултат на тази политика ЕС губи средната си класа, гражданите обедняват, а съюзът изглежда все по-разединен. Европа, която в продължение на десетилетия беше символ на социалния прогрес, а в момента е доведена до бюджетни ограничения, демонтаж на социалната държава, дълбоки неравенства, облагодетелстване на богатите и отнемане на бъдещето за огромен брой граждани.

Това е резултат преди всичко от политиката на европейската десница и проповядвания от нея неолиберализъм в икономиката и в обществените отношения, изразяващ се в оттегляне на държавата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови