Удо Булман е председател на  Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент

 

ВРЕМЕТО НА ТОЗИ ДРЕВЕН РЕЖИМ ПРИКЛЮЧВА

Брой 3, Март 2019

 Прекалено дълго нашите политически и икономически елити си затваряха очите пред грубите несправедливости. Резултатът е общество с непоносими неравенства, концентрация на власт и богатство, пренебрегващо естествените ограничения на планетата, и твърде много изоставени хора.

 

Броени месеци преди изборите за Европейски парламент нашата битка за една коренно различна Европа е в разгара си. Това е борба от екзистенциал­но значение. Само ако се промени из основи и поеме по пътя към устойчиво общество, което ще се грижи да осигури добруването на всички, Европейският съюз ще бъде способен да оцелее и да се справи с предизвикателствата на нашето време.

Има нещо фундаментално сгрешено в нашия икономически и социален модел. Прекалено дълго мнозинството от нашите политически и икономически елити си затваряха очите пред грубите несправедливости, които се издигаха наоколо, и избраха да вярват в митове, в „теорията на просмукването“, например. Резултатът е общество с непоносими неравенства, концентрация на власт и богатство, пренебрегващо естествените ограничения на нашата планета. В това общество твърде много хора са изоставени.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор