Лука Кацели е професор по икономика, бивш министър на труда и социалната сигурност и на икономиката и конкурентоспособността на Гърция. 

 

Пол Нируп Расмусен e професор по икономика, бивш председател на Партията на европейските социалисти и бивш министър-председател на Дания.

Двамата съпредседателстват Независима комисия за устойчиво равенство.

 

НУЖДАЕМ СЕ ОТ ЕДНО РАЗЛИЧНО ВИЖДАНЕ ЗА ЕВРОПА

Брой 3, Март 2019

 Такава форма на обществено устройство, в която ще постигнем устойчиво благосъстояние за всеки, не е утопия. Можем да започнем да го изграждаме сега.

 

Нашите общества са в криза. И тази криза е не само социална и екологична, но също икономическа и политическа. Четирите кризи се подхранват взаимно една друга и нито една от тях не може да бъде преодоляна, без да се спре нарастващото неравенство и да се промени начинът, по който функционира нашата икономическа система.

След шест месеца милиони европейци ще отидат до избирателните урни, за да изберат състава на следващия Европейски парламент. Националисти и някои самопровъзгласили се за прогресивни вече определиха тези избори като сблъсък между демократи и автократи, между про- и антиевропейци.

Но това не е същината на тези избори и националистическите или екстремистките партии и политиците, които се крият зад тях, не трябва да бъдат победени чрез демонизиране на онези, които биха се изкушили да гласуват за тях.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор