Фредерик Лордон е икономист и философ, научен ръководител в Националния център за научни изследвания (Френската академия на науките)

 

 

Един съюз, който трябва да бъде реконструиран. ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА БЕЗИЗХОДИЦА

Брой 3, Март 2019

 

Вместо да се фокусират върху общите проблеми на Съюза, европейските избори ще насложат едни върху други вътрешнополитически проблеми на 27-те страни. В повечето държави избирателите ще се произнесат преди всичко „за“ или „против“ управляващите. Възможността за маневри на националните правителства обаче е силно ограничена от европейските договори. Тогава какво да се прави? И как да постъпи левицата?


BEN ZANK. – „Химери “, 2017

 

ЕДИН призрак преследва левицата – призракът на Европа. Той ще започне да преследва и „жълтите жилетки“ от момента, в който заговорят конкретно за алтернативни политики – това вече е така. Защото всяка идея да се прави „нещо друго“, е осъдена на челен сблъсък с европейските договори. Прекратяване на строгите икономии, които унищожават обществените услуги, премахване на демократичната аномалия една независима централната банка да няма никаква политическа легитимност,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор