Валери Жаблянов е доктор е по политология. Политик, член на ИБ на НС на БСП, депутат в 42-рото и 44-ото Народно събрания. До 21 февруари 2018 г. е заместник-председател на 44-ото Народно събрание.   

 

 

 

СВИВАМЕ СЕ КАТО ШАГРЕНОВА КОЖА

Брой 6-7, юни-юли 2019

 Изказване пред заседание на НС на БСП на 30 юни 2019 г.


 


Не смятам да говоря толкова за моето присъствие в изпълнителното ръководство. Много другари са участвали в него, Бюрото е било и 15 души, и 25 души, имало е различен състав, различна структура, така че това не е драматичен и съдбоносен въпрос и не искам да бъде такъв. Поне в моето разбиране не е такъв.

По-съществени са други въпроси, които мисля, че трябва да бъдат споменати, тъй като това е първото заседание на Националния съвет след конгреса преди 2-3 седмици.

Имаше едно чистосърдечно признание от другарката Корнелия Нинова пред последното заседание на Конгреса, че в партията е предизвикан хаос, че тя е създала този хаос и е готова да го подреди. Затова предложенията за промени в Изпълнителното бюро ги разглеждам в духа и в светлината на конгресната заявка на нашия председател. Аз възприемам хаоса ‒ така, както беше обявен от другарката Нинова ‒ като една метафора.

Не смятам,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор