Ваня Добрева е изследовател на българската литература и култура, публицист и политик. Доктор на филологическите науки, професор. Била е зам.-министър на образованието и науката, народен представител от парламентарната група на „Коалиция за България“ в 41-вото и 42-рото Народно събрание, председател на Комисията по образование и наука в 42-рото Народно събрание. Член на НС на БСП. 

ЗАД ДЕКОРА НА ЕДИН КОНГРЕСЕН ТРИУМФ

Брой 6-7, юни-юли 2019

 Иска ми се председателката на БСП да започне да отделя зърното от сламата, да не се поддава в такава степен на вътрешните си демони и да престане да търси„врага с партиен билет“


Всъщност, заседанието на Конгреса на БСП от 16 юни т. г. премина като триумф за Корнелия Нинова, за т.нар. линия на кардинални промени в партията. Над 500 делегати и гости с бурни аплодисменти и възторжен трепет, ставайки на крака, посрещнаха съобщението ѝ, че няма да подаде оставка, въпреки че на пленума на Националния съвет бе заявила обратното.

В същото време местни партийни лидери в отлично композирани изказвания започнаха да споделят пред делегатите своята и на организациите си тревога, че без Нинова реформите в партията ще спрат, партията ще изпадне в хаос, ще претърпи упадък и ще стигне до катастрофа. Коленопреклонни молби, с почти плачевен глас озвучиха залата: Корнелия Нинова да остане начело на БСП!Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови