Калин Първанов е журналист с дългогодишен опит в български медии. Работи в сайта „Барикада“. Бил е заместник-главен редактор на списание „Тема“ и редактор в сп. „А-specto“ . Завършил е психология, специализирал е политически мениджмънт. Участник в Инициативния комитет „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“.

  

 

БСП – НАКЪДЕ С(ЛЕД) НИНОВА?

Брой 6-7, юни-юли 2019

 
Председателката на все по-разделената партия успява да сe измъква суха и да намира отговор на всички въпроси, с изключение на три. Те обаче са най-важните.

 


Корнелия Нинова се задържа на лидерския пост в БСП, благодарение на един трик (по Лукарски) и на още един успешен похват. Ако оставим настрана юридическите и морални проблеми, следващи от решението ѝ да оттегли подадената си оставка, тя успя да излезе от блатото цялата в бяло и да представи борбата за личното си оцеляване като битка с Организация на чудовища и злодеи (ОЧЗ), оглавявана от Георги Гергов и Сергей Станишев.

Тези дни удобна амнезия е обхванала мнозина социалисти не само заради напредналата средна възраст на партията. Мнозина са склонни да не си спомнят, че Нинова нямаше да се добере до партийния връх, ако на един предишен конгрес Гергов не ѝ беше прелял гласове с голямата кофа. Както и че начален тласък на политическата ѝ кариера даде не друг, а сегашният председател на ПЕС.

<< Обратно в броя >>

Добави коментар


Защитен код
Обнови