Георги Пирински е главен редактор на сп.„Ново време“  и доскорошен депутат в Европейския парламент. Бил е народен представител от БСП от 1990 до 2009 г., заместник-председател на БСП (1990-1996), министър на външните работи на България (1995-1996), председател на 40-ото Народно събрание (2005-2009). 

 

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪВЕТ ТОРПИЛИРА ДЕМОКРАЦИЯТА В ЕС

Брой 6-7, юни-юли 2019

Срещу налагания от десницата неолиберализъм и крайния национализъм, подхранван от разочарованието на хората,  може да успее  само политика, която обединява силите на социалистите и демократите, на европейските леви и комунисти и на Зелените – на тази задача са длъжни да посветят усилията си и евродепутатите, излъчени от БСП! След три денонощия (30 юни ‒ 2 юли т.г.) лидерите на 28-те държави членки във формат Европейски съвет излъчиха кандидатите за четирите водещи длъжности в ЕС – президента на Комисия­та, президента на Европейския съвет, председателя на Европейската централна банка и Висшия представител за външните отношения и политиката за сигурност на Съюза. И процедурата, и излъчените личности предизвикаха пряко противоположни реакции.

Според поддръжниците на наднационална федерална Европа изборът е станал по възможно най-достойния начин, при пълна прозрачност и демократичност, а избраните щели да олицетворяват съвършенството на Европа пред външния свят, в който ЕС с нова решителност да отстоява своите ценности и интереси. Двете жени и двамата мъже, избрани на високите постове, били възможно най-добре подготвените...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор