РЕШЕНИЕ

на заседанието на 49-ия конгрес на Българската социалистическа партия

16 ЮНИ 2019 ГОДИНА


1. Приема Политическия доклад на Националния съвет на БСП   За резултатите от проведените избори на 26 май 2019 г. за членове на Европейския парламент и за задачите на БСП за участие в предстоящите избори за местна власт“ с направените допълнения.

2. Политическият доклад на Националния съвет на БСП да бъде основа за работата по места за обективна оценка на състоянието на партийните структури и за сплотяването на членовете и симпатизантите на партията около непосредствената политическа задача за достойно представяне на предстоящите местни избори.

3. Да продължи и да се развива дискусията в партията за идейните и програмни основи на БСП в съвременното българско общество.

4. Предлага на Парламентарната група на БСП за България при необходимост да внесе в Народното събрание проект за промени в Изборния кодекс и законодателството, които имат отношение към местното самоуправление.

5. Възлага на Националния съвет на Българската социалистическа партия да приеме Предизборната платформа за Местни избори 2019“ в срок не по-късно от 31 юли 2019 г.

 

      Председателстващ заседанието:

                  (Янаки Стоилов)

 

 

ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ - Политически доклад на Националния съвет на БСП

Брой 6-7, юни-юли 2019

 За резултатите от проведените избори на 26 май 2019 г. за членове на Европейския парламент и за задачите на БСП за участие в предстоящите избори за местна власт

Политически доклад на НС на БСП

 

Политически цели и задачи на БСП за Европейски избори 2019 г.

На заседанието на 49-ия конгрес на БСП, проведено на 26 януари 2019 г., БСП си постави като основна политическа цел на изборите спечелването на повече гласове и повече мандати в Европейския парламент от основния ни опонент – ПП ГЕРБ и като следствие от това предизвикване на предсрочни парламентарни избори.

Конгресът прие доклад на Председателя на Националния съвет на БСП << Обратно в броя >>

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор