Третият форум на леви, зелени и прогресивни сили бе проведен в Брюксел на 8-10 ноември 2019 г. В него взеха участие 410 представители на 148 партии, движения, профсъюзи, асоциации и организации от 37 страни.

 Той е продължение на Първия форум, проведен в Марсилия през ноември 2017 г., и на Втория, състоял се в Билбао през ноември 2018 г. 

 

МАРСИЛСКИ ФОРУМ 

10 11 ноември 2017 година

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ БИЛБАО

9 11 ноември 2018 година

 

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ

Брой 11-12, ноември-декември 2019

 

В момента Европа преживява все по-тревожен период на политическа и икономическа криза. Предизвикателствата стават все по-многобройни: политиките на строги икономии, нарастващите неравенства, енергийната криза, изменението на климата, справянето с Брекзит, миграционната криза, заплахите за мира, възобновяването на въоръжаването и нарастващ и все по-заплашителен расизъм.

В този контекст Третият европейски форум на левите, зелените и прогресивните сили, който се състоя на 8, 9 и 10 ноември т.г. като продължение на форумите в Марсилия през 2017 г. и в Билбао през 2018 г., е добра новина.

 

Този форум е пространство за политическа работа, за сътрудничество и еднопосочни действия в подкрепа на едно ново бъдеще за Европа.

 

Този форум продължава да се...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор