Източник: Euobserver

 

 

ДРАСТИЧНИ ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА

Брой 1-2, януари-февруари 2020

 Европейският съюз е изправен пред сериозен репутационен скандал, след като наскоро стана ясно, че новата сграда на Европейския съвет „Европа“, известна още като „Космическото яйце“, е била построена с драстични нарушения на трудовото законодателство на Белгия и на ЕС.

Сградата, чието изграждане струва над 321 милиона евро и където министър-председателите и държавните глави на европейските страни членки провеждат своите заседания, е била построена от имигранти без документи и от работници без съответните договори. Това показва разследване на Каспър Гьотелс и Роланд Термот, журналисти от белгийския вестник De Standaard. Материалът им е публикуван през декември миналата година и разкрива, че част от работниците, построили т.нар. яйце, са получили дължимото им заплащане кеш и „под масата“, а други пък въобще не са били възнаградени за труда си.

Изграждането на новата сграда беше договорено между европейските лидери през 2004 г., а целта е „яйцето“ да домакинства форумите, които до този момент...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор