Проф. д-р Боян Дуранкев е преподавател в УНСС и ВУЗФ. Специалист по глобалистика и стратегическо планиране.

Автор е на над 350 специализирани монографии, учебници и статии. Специализирал в Русия, Германия, Португалия и САЩ. Член е на Клуб „24 май“, на УС на Българската асоциация по маркетинг, както и на борда на Superbrands Bulgaria. 

ДЕСНИЦАТА, ЛЕВИЦАТА И АЛТЕРНАТИВИТЕ ПРЕД НАШЕТО ОБЩО БЪДЕЩЕ

Брой 7-8, юли-август 2020

Социалистите не могат и не бива да претендират да са народна партия или да фокусират исканията си най-вече за „повече държава“. Коренът на социалистическата идея е преход от частна към обществена собственост върху средствата за производство; от стремеж към личната печалба (и чрез експлоатация) към възнаграждение според количеството и качеството на вложения труд... Имаме свободата и правото да градим планове за промяна. Имаме свободата и правото да се обединяваме за едно по-добро бъдеще без дисбалансите на капитализма.
Изминала е почти 1/5 от новия XXI век; повече от три десетилетия от историческия „Преход“ от „планова“ към „пазарна“ икономика и от „диктаторски“ към „демократични“ обществени системи (както популярно се обозначават характеристиките на този преход). Но този отрязък от време се оказа бременен както със стари проблеми (неравенства, престъпност, олигархия и т.н.), така и с нови проб­леми (пандемия, глобално затопляне, студени и горещи войни, остро конкурентно съперничество и т.н.).

Именно старите и новите...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови