Николай Драганов е бакалавър по социология и магистър по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2012 г. работи като политически журналист в News.bg, Информационна агенция БГНЕС и Телевизия BiT. Като парламентарен репортер отразява работата на 42-рото и 43-ото Народно събрание. Съавтор е на документалния филм „Невидимите хора“. Коментатор в сайта „Барикада“.

  

„EДИН ЖИВОТ ЖЕЛАН И НУЖЕН, И ТО КАКЪВ ЖИВОТ“

Брой 7-8, юли-август 2020


Пандемични размисли за труда и неравенството

  


Кризи като настоящата пандемия от Covid-19 изправят обществата пред редица нови и неизвестни предизвикателства, с които се сблъскваме за първи път. Но освен непознати шокове, кризите обичайно имат и друго свойство – да задълбочават и излагат на показ проблемите, които вече съществуват в нашите общества.

Дали ще изострят проблема с недофинансираната и неадекватно построена здравна система, белязана от системни и регионални дефицити и дисбаланси и липса на достатъчно медицински персонал и апаратура? Или ще оголят още повече разпокъсаната социална инфраструктура и механизмите за грижи за възрастните и самотни хора? Бяхме наясно с тези проблеми в много държави и преди кризата, но сега те се оказаха още по-страшни, отколкото мислехме.

В държавата, която според Европейската статистическа служба (Евростат) e рекордьор по икономическо неравенство (1) и бедност, настоя­щата криза...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор