Професор Иван Ангелов е роден в с. Българин, Харманлийско. Завършва ВИИ „Карл Маркс“ в София (днес УНСС).От 1960 г. е в Икономическия институт на БАН, където е член-кореспондент. В продължение на 12 г. работи в ООН. Икономически съветник на премиерите Георги Атанасов, Андрей Луканов и Жан Виденов. Автор на книгата „Икономиката на България до 1999 г.“ 

ДАНЪЧНАТА РЕФОРМА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТЛАГА ПОВЕЧЕ

Брой 7-8, юли-август 2020

Каква България искаме? С див полуфеодален балкански капитализъм или член на цивилизован Европейски съюз?


От 13 години у нас се говори за необходимостта от привеждане на данъчната ни политика в съответствие с тази на Европейския съюз, където членуваме от 1 януари 2007 г. Защото сегашната ни данъчна политика няма нищо общо с тази на Европейския съюз.

Тя е авторитарно балканско изобретение, с активното участие на МВФ, което прави бедните още по-бедни и богатите – още по-богати. И злоупотребява с пословичното търпение на българите. Това е известно на ръководителите на ЕС и на големите европейски държави – наши съюзници, но те се преструват, че не го виждат. Не допускат такава дива данъчна политика у дома си, но нямат нищо против ние да се измъчваме с нея.

Тук ще се спра на три от най-важните данъци в България, осигуряващи 74% от данъчните ни приходи в бюджета (без да броя акцизите), и ще ги сравня със същите данъци в другите страни от ЕС (виж таблицата).Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови