Иво Инджов е доцент по журналистика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велико Търново. Експерт е по политически комуникации. Работил е повече от 10 г. като журналист в регионални и национални печатни медии. 

БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА: МЕЖДУ МЕДИЙНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И МЕДИЙНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ

Брой 7-8, юли-август 2020

Налице е висока концентрация на медийна собственост и на приходите от реклама, макар че Комисията за защита на конкуренцията не откриват такива проблеми. Пазарът все повече се капсулира в националните си граници, което е в интерес на местните медийни барони.

 


Неотдавна известният телевизионен журналист Милен Цветков беше убит от дрогиран млад шофьор в пътен инцидент. Смъртта на Цветков предизвика вълна от възмущение в социалните медии. Гражданите я асоциираха с неспособността и нежеланието на корумпираната система да спре вакханлията по пътищата. Същата онази система, която журналистът критикуваше с „ръбати“ въпроси, подбор на „неудобни“ събеседници и плуване срещу медийния мейнстрийм.

Месец преди да загине Цветков, той и Генка Шикерова започват да модерират авторското предаване „Алтернативата“ по слабо познатата ТВ1. Двамата са част от дузината журналисти, водещи на разследващи и публицистични предавания, освободени от проправителствената Нова тв преди и след продажбата ѝ от скандинавската MTG на братя Домусчиеви. С придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ и онлайн групата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор