Ерик Бланк е журналист и бивш гимназиален учител. Сътрудничи на „Democracy Now“, „The Nation“ и „The Guardian“. По време на стачките на общественото образование в Лос Анджелис, Западна Вирджиния, Оклахома, Аризона, Денвър и Оукланд е местен кореспондент на списание Jacobin. Автор на „Red State Revolt: The Teachers’ Strike Wave and Working-Class Politics“ (Въстанието на Червената държава: ударната вълна на учителите и политиката на работническата класа), изд. Verso, 2019. 

ЗАЩО ЛЕВИЦАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА ГУБИ... И КАК МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ

Брой 7-8, юли-август 2020

 Отхвърлянето на неолиберализма и елиминирането на капитализма изискват нещо повече от добри идеи и силна воля. Пред лицето на толкова много ненужни страдания и несправедливост няма по-смислен начин да прекараме времето си от организирането за радикална социална трансформация.


 

Да бъдеш социалист е трудно и скоро това няма да се промени. Но ако искаме да започнем да печелим, социалистите трябва да се поучим от неот­давнашните поражения на СИРИЗА в Гърция, на Джеръми Корбин във Великобритания и на Бърни Сандърс в САЩ, както и от провалите на социалдемокрацията през ХХ век и намаляващата значимост на ленинизма.

Никога не е лесно да си социалист. Но в последно време левите загубиха някои особено огорчаващи битки. Въпреки че Джеръми Корбин и Бърни Сандърс успяха да повишат политическите очаквания и да възродят социалистическата левица, в собствените им страни и извън тях поражението им остави активистите в шок и в търсене на отговори.

За онези, които се опитват да разберат как стигнахме дотук и къде трябва да отидем, книгата „Социалистическото предизвикателство днес“...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор