Кирил Добрев

----

 Към прекия избор на Председател на БСП

В началото на юли т.г. редакцията на „Ново време“ се обърна към заявилите се дотогава кандидати за участие в прекия избор на председател на партията – Валери Жаблянов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков – с покана да споделят на страниците на списанието своите виждания по следните три теми:

P   утвърждаване на основния уставен принцип на демократичното единство, въз основа на който се изгражда и функционира БСП, като първо условие партията да възвърне и затвърди доверието към себе си като консолидирана и способна да побеждава политическа сила;

P   актуализиране, в светлината и на коронакризисните реалности, на програмната постановка за социалната държава, като пълно отрицание на неолибералната парадигма и на авторитарно-олигархичното управление на ГЕРБ;

P   принципно обединяване на всички политически и обществени сили в името на свободни и демократични избори и реализиране на конституционния модел за демократична, правова и социална България, при това в 30-ата година от приемането на Основния закон на страната, основан на народния суверенитет!

Впоследствие същата покана отправихме и към по-късно обявилия кандидатурата си Георги Тодоров.

Към датата на приключването на броя отговори с подготвени специал­но за „Ново време“ техни послания и предложения получих­ме от кандидатите за председателския пост Валери Жаблянов, Кирил Добрев и Красимир Янков, които тук публикуваме.

Независимо от повторно отправената покана, от Георги Тодоров и Корнелия Нинова не получихме никакъв отговор. Въпреки това публикуваме техни публични изявления по темата.

БСП – ОБЕДИНЕНИЕ, ПРЕДВИДИМОСТ, ОТГОВОРНОСТ

Брой 9-10,септември-октомври 2020

Днес повече от всякога българският политически живот има нужда от нормалност, от национално отговорно поведение, от консолидацията на усилията на целия български народ. Днес имаме единствения шанс да се справим заедно с политическото бедствие, наречено Граждани за Европейско Развитие на България (ГЕРБ).

 


Уважаеми членове на БСП,

уважаеми социалисти,

Използвам вътрешнопартийната кампания, за да представя пред вас ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ. План, който включва идейно и организационно укрепване на БСП. План, който е необходим за изграждането на едно силно ЛЯВО обединение, което ще управлява по-добре и ще изпълни думите ДЪРЖАВНОСТ, СОЛИДАРНОСТ и ОТГОВОРНОСТ със съдържание. План, с който можем да представим пред българското общество своите управленски мерки, гарантиращи ни доверието на избирателите.

 

ЗА ИДЕЙНОТО РАЗВИТИЕ

 

БСП винаги е била...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор