Живко Георгиев е социолог, управител на социологическата агенция „Джи консултинг“. Ръководи сп. „Ново време“ през 1991-1992 г.

 

ПОЯВАТА НА СВОБОДНИ ХОРА Е ГОЛЯМАТА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПРОМЯНАТА

Брой 9-10,септември-октомври 2020

 Политическата кариера стана ужасно непривлекателна за онези, които имат интелектуални, морални и всякакви други качества да бъдат лидери и да решават проблемите на страната. Най-трудното ще е да върнем тези качествени хора в политиката, която се превърна в пристан за неудачници, овладени от нагона за власт.

 

 


Водещ: Добре дошъл в студиото на социолога Живко Георгиев. Ще говорим за настоящата политическа ситуация в България.

Ж. Г.: Управляващите може би вече се досещат, че са пътници, но продължават да се утешават с илюзията, че имат избор между два, три, четири варианта на поведение. Те отдавна не са в такава ситуация. Вариантът е един и той общо взето е ясен.
Хората вече им го подсказват. Има доста мощно суфлиране от страна на публиката. Навярно и те бяха много изненадани от всичко, което се случи. Помним преди 3‒4 месеца, когато рапортувахме излизане от карантинния период, Бойко Борисов беше спасителят на нацията, услужливата социология му даваше растящ рейтинг и спад на рейтинга на всички останали: пълна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови