Георги Пирински е главен редактор на сп.„Ново време“  и доскорошен депутат в Европейския парламент. Бил е народен представител от БСП от 1990 до 2009 г., заместник-председател на БСП (1990-1996), министър на външните работи на България (1995-1996), председател на 40-ото Народно събрание (2005-2009). 

ЗА НОВА ПРОГРАМА „СОЦИАЛИЗЪМ ХХI ВЕК“!

Брой 11-12, ноември - декември 2020

 Наложително е ръководството на БСП без повече отлагане да пристъпи към организацията и провеждането на пълноценна и отговорна общопартийна дискусия по изготвянето и приемането на нова програма на БСП – и като незаменим ориентир за практическата политика на партията в сегашния особено отговорен момент, и като начин за възстановяване и укрепване на така необходимото, но силно разклатено идейно и организационно единство на БСП

 


Едно решение на юбилейния 50-и конгрес на БСП от 26-27 септември 2020 г., което изпадна в пълна забрава още в първите дни след края на конгреса, бе да започне подготовка за приемането на нова програма на партията. Това решение бе прието от делегатите по предложение на председателя на Комисията по конгресните документи.

Решението бе взето въз основа на внесената проекторезолюция, озаглавена „Към нова политическа програма „Социализъм на XXI век“ (Вж.текста на стр. 30). Наред с обосновката за необходимостта от нова програма на БСП, в проекта са записани и конкретните действия, които новоизбраният  Национален съвет следва без отлагане да предприеме:Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор