Вихра Павлова е асистент, д-р по философия в Института за изследване на обществата и знанието (ИИОЗ) на БАН. Занимава се с геополитика и геополитическо прогнозиране.

 

ЦАРЯТ Е ГОЛ! САМ СЕ СЪБЛЕЧЕ

Брой 1-2, януари - февруари 2021

 

Кой спечели президентските избори в САЩ през 2016 година? Доналд Тръмп? Не – Путин ги спечели! С помощта на компютърната мишка!

Кой победи на балотажа в президентската надпревара във Франция? Марин льо Пен или Еманюел Макрон? Не – отново Путин!

Междувременно американски специалисти от контраразузнаването „откриха“, че зад утечката на документи, свързани с президентските избори във Франция, стои митичната хакерска група „APT 28“ или „Fansy Bear“, която „явно“ не е нищо друго освен „подразделение“ на руското военно разузнаване – ГРУ.

На 6 януари 2021 г. зад щурма на Капитолия американският естаблишмънт отново видя „ръката на Москва“. Нанси Пелоси нарече Тръмп „слуга на Путин“, а американското контраразузнаване обвини Русия, Китай и Иран в „стремеж“ да повлияят на изборите...[1]

В същото време, ЦРУ вече има отдел, чиято задача...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #8 ламбен 2021-03-21 16:13
Ето това беше моят скромен опит, уважаема, с цитирането на тези откъси да Ви помогна да разобличите опасно неграмотно нашумелия напоследък, пишман неолиберално разюздан лапацолник Клаус Шваб.
Не ме съдете строго, моля Ви.
Надявам се все пак да съм бил полезен с доказателствата за пълната несъстоятелност на неговите определения и класификации за поетапността на настоящото световното развитие.
Той пренебрегва, защото не може да я забележи, принципно качествената тяхна разлика.
Също толкова несъстоятелни са и неговите опити да очертае поетапността на бъдещото световно развитие.
Понятието ново и различно качество там също не съществува въобще.
Но ... стига, мисля, толкова по този въпрос.
Не ми се занимава повече с този тъпанар!
Цитиране
 
 
0 #7 ламбен 2021-03-21 16:02
Е, да, ама ето какво стана сега – животът съвсем ясно доказа и показа на всички ни точно обратното – всичко, разказвано и доказвано тогава, днес е абсолютен материален факт!
...
Цитиране
 
 
0 #6 ламбен 2021-03-21 16:01
Катастрофата на социализма – съвременен прочит:
На времето, когато се обясняваше на някои събрания в научно-институтски първични партийни организации, че работническата класа отдавна е загубила значението си на водеща класа в общественото развитие и след това се доказваше и подробно разказваше всичко гореизложено на решително помагащите и ръководещи развитието на напредващо прогресивната българска изчислителна техника – секретари и членове на всесилното тогава партийно Политбюро (лично беше обяснявано това и на министър-председателя) – те не му обръщаха сериозно внимание, слушаха с половин ухо и после с доброжелателна усмивка обясняваха като за недорасли малоумници, че това са фантазии, които скоро едва ли биха се случили.
Цитиране
 
 
0 #5 ламбен 2021-03-21 15:59
Ето защо, между другото, тази нова класа, започнала по неочаквано нов и ефективно различен начин да изгражда бъдещето, трябваше отдавна да бъде превърната от лявата идеология, бавно умираща от своето мозъчно безплодие, в основен двигател на социалистическо то развитие и на водещата му партия.
Нищо подобно не можа да се случи, за съжаление!
Цитиране
 
 
0 #4 ламбен 2021-03-21 15:56
Защо това беше революция ли?
Защото във времето на тази промяна:
• старата работническа класа на дядо Маркс, отдавна получила заслужено и достойно заплащане за своя носещ на гърба си обществения прогрес механизиран физически труд,
• малко по малко и постепенно започна да се смалява като фактор и да изчезва като център на общественото развитие.
Докато в същото това време:
• многократно увеличеният по своята производителнос т автоматизиран умствен човешки труд
• незабележимо и неудържимо започна да премества в главите на новата научно-техническа интелигенция творческото съзидание на революционно новия, качествено различен, обществен прогрес.
Цитиране
 
 
0 #3 ламбен 2021-03-21 15:52
Механизация срещу компютеризация – едното беше двигателят на прогреса през изминалия век, а другото щеше да стане двигателят на прогреса през следващия век.

Защото едното качествено подобряваше и ускоряваше производителнос тта на физическия човешки труд, докато другото качествено подобряваше и ускоряваше производителнос тта на умствения човешки труд.

Това беше преходът на света в ново качество, което вкопчените във властта си неграмотни и мозъчно безсилни партократи просто не можеха да видят!

Опасно неграмотно нашумелият напоследък, пишман неолиберално разюздан лапацолник Клаус Шваб, между другото, също патки да ходи да пасе – и той е напълно сляп за това и говори изсмукани от непохватните си меки кабинетни пръстчета пълни глупости за тези революционни изменения!

Защото това си беше чиста, нова, плавна и постепенна обществена революция!

Която, между другото, ние, разбира се – изобщо пропуснахме!!!
Цитиране
 
 
0 #2 ламбен 2021-03-21 15:50
Революцията, която заслепеният във властта си социализъм и неолиберално допингираният капитализъм пропуснаха:
В своята напълно идеологически неграмотна несъстоятелност на погрешното си разбиране за обществено развитие, бидейки твърде страхливо далече от своя народ, социалистическа та партокрация дори не успя да види и да усети как:
• постепенно и неотклонно развитието на изчислителната техника още през изминалия век и революционно новото следващо от това многократно увеличаване на производителнос тта на умствения човешки труд,
• все по-успешно постигано в новия век при лавинообразно бързото разрастване и разширение на така наричаната вече компютеризация,
• по революционно нов начин направи дотогавашното многократно увеличаване на производителнос тта на физическия човешки труд, постигано през изминалия век чрез бурното развитие на машинната механизация,
• вече да не бъде, както беше дотогава - единствено възможният двигател на обществения прогрес и развитие!
Цитиране
 
 
0 #1 ламбен 2021-03-21 15:27
"Царят е гол" отдавна не води до асоциации с приказката на Ханс Кристан Андерсен, уважаема.
В представите на днешните млади поколения, уважаема, които са отдавна императивно наложени върху неизбежно адаптиращите се към времето представи на по-възрастните хора, още спомнящи си за приказката, тематичните словесни кодификации от типа "Царят е гол" са по-скоро порнография.
Съжалявам.
Така че - ако искате днес да направите някого смешен - не го събличайте.
Моля ви.
Доколкото разбирам, Вие искате да разобличавате тук опасно неграмотно нашумелият напоследък, пишман неолиберално разюздан лапацолник Клаус Шваб.
Ще се опитам да Ви помогна.
Погледнете, моля Ви, в тази връзка следащите няколко откъса.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор