Георги Пирински е главен редактор на сп. „Ново време“ и доскорошен депутат в Европейския парламент. Бил е народен представител от БСП от 1990 до 2009 г., заместник-председател на НС на БСП (19901996), министър на външните работи на България (19951996), председател на 40-ото Народно събрание (20052009).

ПОВЕЛЯТА НА ДЕНЯ – ПРЕУЧРЕДЯВАНЕ НА БСП И НА ЛЕВИЦАТА!

Брой 7-8, юли-август 2021

 

Както е известно, още след катастрофалните за БСП парламентарни избори от 4 април т.г., бяха лансирани различни предложения за преучредяване на партията – или като всеобхватно преобразуване на 130-годишната, или като учредяване на нова, поради безвъзвратния срив на доверието към  БСП като истинска лява партия. На фона на провала на двата парламента – 45-ият и 46-ият, както и на новото пропадане на подкрепата за БСП от 11 юли т.г., този въпрос става още по-неотложен.

Това е така, защото в настъпилата безизходица стана още по-очевидно, че „повече така не може“, без обаче да е ясно как да стане друго. Именно тук и сега е необходима силна левица, годна да разчупи статуквото и да даде нов хоризонт за развитие на България в новото столетие – роля, каквато нито БСП в сегашния си вид, нито фрагментите на лявото са способни да предложат и отстоят.

 Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор