В ЗАЩИТА НА ПИРИН

0
165

 

Решение за промени в плана за управление на Национален парк „Пирин“, скандално прокарано на последното правителствено заседание за 2017 г., отприщи вълна от обществено недоволство в цялата страна, а и в чужбина. На практика то позволява дейности, забранени от Закона за защитените територии.

Според екоактивистите, внушението, че протестите са срещу втори лифт на Банско, е груба манипулация и опит да се отклони общественото внимание от факта, че правителството на практика дава зелена светлина за изсичане на вековни гори и мащабно строителство в Пирин.

Призовавани да си мълчат, наричани платени, след това вплитани в конспирации, обвинявани, че не знаят за какво протестират, а каузата им – системно принизявана, – това за съжаление е налаганото в повечето медии отношение към протестиращите.

Междувременно германският евродепутат Франческа Kелер, която е съпредседател на групата на Зелените и Европейски свободен алианс в Европейския парламент и пристигна у нас, за да подкрепи природозащитниците, срещна грубо и недопустимо отношение от вицепремиера на България Валери Симеонов.

Въпреки всичко хиляди граждани всяка седмица продължават да протестират под наслов #ЗаДаОстанеПрирода! Те нямат доверие на институциите, нито на уверенията на властта, че екологичните норми и разпоредби ще бъдат спазени.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук