ЧЕТИРИТЕ ИНИЦИАТИВИ НА ПРОЕКТА „МИР И СПРАВЕДЛИВОСТ“

0
176

 

Климатична справедливост – нова зелена сделка 

Справянето с извънредните ситуации в областта на климата и околната среда не е просто научна необходимост, а въпрос на справедливост, особено за онези, които ще бъдат най-силно засегнати. Ще водим кампания за декарбонизиране и преструктуриране на икономиката, за да я направим качествено по-устойчива.

Ще създадем мрежа с други организации, за да разработим и проведем кампания за Нова Зелена сделка. Ако сте група за климатична справедливост, екологични активисти, синдикати, обществени групи или подобна зелена организация и бихте искали да работите с нас, моля, свържете се на goals@thecorbynproject.com. През следващите месеци ще проведем кръгла маса с партньорски организации, за да планираме заедно нашата работа.

Можете да прочетете нашата пътна карта за Green New Deal на https://thecorbynproject.com/green-new-deal. Моля, присъединете се към тази кампания, за да бъдете част от нашия план за действие преди COP26, конференцията на ООН за изменението на климата, която ще се проведе в Глазгоу през ноември.

Икономическа сигурност – Солидарност в пандемията

Дългата сянка на пандемията на коронавируса застрашава бъдещето ни. Трагичната загуба на човешки живот, съкратените работни места и психичните заболявания ще бъдат с нас още доста време. Ние насърчаваме солидарност в общностите из цяла Великобритания в отговор на пораженията от остеритета, пандемията и рецесията. Приканваме поддръжниците на проекта „Мир и справедливост“ да се свържат помежду си на местно ниво, за да посрещнем заедно това икономическо предизвикателство.

Ще създадем мрежа с други организации, за да подкрепим общностите в този труден период, като едновременно водим кампания за по-порядъчна и справедлива икономика. Ако сте хранителна банка, група за взаимопомощ, синдикат или друга подобна социална организация и бихте искали да работите с нас, моля, свържете се на goals@thecorbynproject.com През следващите месеци ще проведем събитие с кръгла маса с партньорски организации, за да планираме съвместната си работа.

Можете да прочетете нашия анализ на вероятните последици от пандемичната рецесия и как правителствата трябва да реагират https://thecorbynproject.com/pandemic-solidarity.

Демократично общество – Реформа на медиите

Свободната медия е основата на демократичното общество. Проектът „Мир и справедливост“ е решен да работи с широк кръг от групи и организации, които работят за по-справедлива, свободна и отговорна медия. Ще поръчаме изследвания, ще подкрепим масови действия и ще агитираме за създаване на медийна система, отговаряща на предизвикателствата на XXI век, която по-скоро подхранва, вместо да изкривява демократичния дебат; която подкрепя, а не ограничава журналистическата свобода; и преди всичко такава, която говори истината на властта и дава глас на безгласните.

Ще създадем мрежа с други организации, за да провеждаме кампанията заедно; ако сте активист, журналист или медия, която се интересува от медийна реформа, моля, свържете се на goals@thecorbynproject.com. През следващите месеци възнамеряваме да проведем кръгла маса с партньорски организации .

Можете да прочетете повече за нашата програма за медийна реформа  на https://thecorbynproject.com/media-reform.

Интернационална справедливост –
равенство във ваксинирането 

Дори когато приветстваме първите ваксинирания срещу COVID-19, предприети във Великобритания, става все по-ясно, че по-бед­ните страни ще трябва да чакат с години, за да получат достъп до ваксиниране и да защитят своите хора. Някои богати държави са придобили достатъчно дози, за да ваксинират цялото си население почти три пъти, докато експертите предполагат, че девет от десет души в бедните страни няма да получат ваксина тази година. Законите за интелектуална собственост, публичните услуги, съсипани от прилаганите от МВФ програми за строги икономии, както и изкривена глобална икономика възпрепятстват възстановяването в целия глобален Юг.

Ще се свържем с други организации, за да проведем кампания по-богатите страни да използват възможността си да подкрепят, а не да блокират бързото разгръщане на ваксинирането, както и икономическото възстановяване в целия свят. Ако сте организация за глобална справедливост или равенство в здравеопазването, и желаете да работите с нас, моля, свържете се с ompanies@thecorbynproject.com. През следващите месеци ще проведем кръгла маса с партньорски организации.

Можете да прочетете повече за нашата работа по равенство във ваксинирането на https://thecorbynproject.com/vaccine-equality.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук