НОВ ЗЕЛЕН КУРС

0
206

 

Александрия Окасио-Кортес, най-младият американски конгресмен и изгряваща звезда на Демократическата партия, още през декември миналата година заговори за идеята си за Нов зелен курс, а в началото на февруари тя и сенаторът Едуард Марки представиха и списък с конкретни цели. Александрия черпи вдъхновение за идеите си от т.нар. Нов курс на Франклин Делано Рузвелт, с която изважда американската икономика от Голямата депресия.

Днес Кортес се обявява за изцяло зелена икономика до 2030 г. и премахване на всички социални, полови и етнически неравенства в САЩ чрез цялостно преструктуриране на американската икономика и създаване на милиони висококвалифицирани работни места с подкрепата на федералното правителство.

Целите на документа включват пълна забрана за използването на въглища, масово преминаване на електрически автомобили и изграждане на мащабна национална жп мрежа, която да измести личните превозни средства и самолетните полети.

 

Може би тези идеи звучат фантастично за мнозина. Но ако вместо Тръмп в Белия дом се намира личност като Бърни Сандърс, те са напълно възможни. Достатъчно е американските избиратели да предпочетат хора с воля да впрегнат огромните ресурси на страната именно в полза на Земята и хората!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук