РАЗГОВОРЪТ ЗА ЕВРОПА

0
218

 

Разговор по темата „Европа пред избор“ се състоя на 28 февруари в клуб „Политика 21“ на Софийския градски съвет на БСП при представяне на  втората за годината книжка на сп. „Ново време“. Голяма част от материалите в нея са посветени на предстоящите в края на май т.г. избори за Европейски парламент.

Главният редактор на списанието Георги Пирински насочи вниманието и към други сериозни публикации в броя – социологически анализ за нагласите към Европейския съюз, научни изследвания за отчуждението в обществото, преглед на класовата борба във Франция, както и към публикуваната в книжката платформа на БСП „Визия за Европа“.

Темите предизвикаха оживена дискусия. Състоялата се размяна на мнения очерта необходимостта не само от принципни позиции на левицата, но и от конкретни предизборни послания за победа в предстоящите избори.

Много от изказалите се подчертаха, че за целта е необходимо да се съживи дискусията в партията по основни въпроси на обществото в светлината на дълбоките промени в Европа и фундаменталните трансформации в съвременния свят.

 

Съществен аспект следва да стане и програмната дискусия по теми като социализма и родолюбието, които вълнуват социалистите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук