ВЪЗДУШНИЯТ АС ГЕН. РУМЕН РАДЕВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ КАТО КАНДИДАТ НА БСП

0
171

                                      

Доскорошният началник на Военновъздушните сили (ВВС) генерал Румен Радев влезе в кампанията за избор на президент на България като кандидат на БСП. Ген. Радев подаде рапорт за напускане на армията през август, изразявайки несъгласие с правителствената политика в областта на отбраната и сигурността.

„От всички държави със собствена изтребителна авиация в НАТО единствено България е поканила съюзни държави за съвместен „еър полисинг“ срещу заплащане, което е неизгодно за страната и демотивира летателния и инженерно-техническия персонал на българските ВВС, подчерта той.

България е лоялен член на ЕС и на НАТО, но нашата външна политика трябва да се разработва в София, да бъде съобразявана с нашите национални интереси и да бъде отстоявана навън в тези съюзи, в които членуваме, а не да става обратното“, убеден е кандидатът.

Според него Русия в никакъв случай не трябва да се обявява за враг. България трябва да възстанови диалога и доверието и да предотвратява всякакви ескалации на напрежението между НАТО и Русия, която в последните години е станала непреодолим фактор в решаването на множество проблеми от съвременния глобален свят, смята ген. Радев.

Националният съвет на БСП утвърди като кандидат за вицепрезидент евродепутатката Илияна Йотова.
 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук