ГЕРБ СПЕЧЕЛИХА ЗАРАДИ НАШИ ГРЕШКИ

0
170

Кирил Добрев е инженер и икономист, член на НС на БСП, негов зам.-председател до 50-ия конгрес на БСП, бил е народен представител от 40-о до 43‑то НС. Текстът е подготвен въз основа на негови изявления в медиите и публикации в социалните мрежи.

 

ГЕРБ спечелиха заради наши грешки. Ние застанахме на старта и се самопростреляхме. Да поставиш Борислав Гуцанов, чието лице беше на плакатите на всички протести, за водач на варненската листа, логично довежда до най-ниския резултат в страната – този във Варна.

Да обясниш, че отиваш там, където е най-трудно, и да станеш четвърти, е показателно. Ние загубихме 3% само заради неизразената подкрепа към Румен Радев. Ние бяхме против него, в нашата телевизия се говореше против президента. Всички протестираха, а ние не взехме ясна страна.

Времето на този председател на БСП отдавна е минало и изборите го показаха. Жалко е, че трябваше да стигнем дотук. Сервитьорът дойде, раздаде сметките и виждате каква е ситуацията. Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи.

Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев за втори мандат? Десетки партийни организации са застанала зад втория мандат на тандема Радев – Йотова още преди 5–6 месеца. Защо се дърпаше това ръководство?

Ако днес трябва да плащаме цената за ината на някого, добре, ще го направим. Жалко за това поколение, което идва след нас и го боли за партията.

Не съм публикувал досега изказванията си от вътрешнопартийни заседания, но явно се налага. Във връзка с поредната лъжа на председателя на БСП Корнелия Нинова, която в ефира на БНТ заяви, че не съм казал и дума по време на провелия се в събота пленум, публикувам изказването ми от 17.04.2021 г. По темата за конгрес и оставката на председателя се изказаха други колеги. Всичко това може да бъде проверено в записите от заседанието. Ето и моето изказване:

„Уважаеми другарки и другари, Както виждате, аз не се изказах по кампанията, защото имаше много изказвания, и то съдържателни, а на другаря Свиленски лично ще му кажа според мен къде се сбърка.

Моето изказване ще бъде по бюджета, който ни е представен. Бюджетът на „Позитано“ и изпълнението му е буквална снимка на бюджета на държавата. Ние от сутрин до вечер правилно критикуваме Борисов за начина, по който харчи парите на държавата. Ако погледнете бюджета на НС, обаче, ще видите, че ние го харчим по абсолютно същия начин, без абсолютно никаква санкция. Ще дам само два примера. Бюджетът на телевизията от 500 хиляди лева става 1 милион лева. Фондация „ДУМА“ от 2 хиляди лева – на 20 хиляди. Сигурно има и други неща. Хубаво е членовете на НС да знаят следното: задълженията на БСП към банкови институции са 1 млн. и 772 хиляди лева. Други задължения, в които влизат и осигуровки – 519 хиляди лева. Задължения към доставчици – 200 412 лв. На прага сме на спряна субсидия. Добре е да го знаем и това. Няма да коментирам задълженията на БСТВ, защото те минават през фондацията и там са на друг „касов апарат“.

Казвам всичко това, защото може би затова не ни избраха хората. Защото в нас виждат едно по-лошо копие на това, което управляваше до момента.“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук