ЗАСЕДАНИЕ НА КОНГРЕСА ТРЯБВА ДА ИМА!

0
150

Калоян Паргов е икономист, международник, член на НС на БСП, председател на Софийския ГС на БСП. Текстът е публикуван в личната му страница във Фейсбук на 20 април 2021 г. 

 Категорично не приемам обвинението, което  Корнелия Нинова отправи към мен от телевизионната трибуна в понеделник, 19 април. Не приемам и опита ù за манипулация и изкривяване на истината по отношение на моето поведение и позицията ми за свикване на заседание на 50-ия конгрес на БСП.

Тази позиция ясно заявих пред нея и пред  другарите – областни и общински председатели, още преди седмица, когато самата Корнелия Нинова ни покани на среща в салона на „Позитано“. Тогава говорих дълго, изказах мнение и заявих позицията си. След това я изразявах и пред медиите. Заявих я публично и преди заседанието на Националния съвет в събота. Тук и сега я препотвърждавам, ако случайно някой е пропуснал да я чуе.

Заседание на Конгреса трябва да има. При това час по-скоро. И ситуацията в държавата в момента не бива да бъде използвана от никого за оправдание и индулгенция, за да не бъдат предприети действия за оздравяване на БСП. Най-точните, верни и правилни решения в тази посока може да вземе единствено Конгресът. Той е върховният и най-мъдър орган на партията.

Очевидно е, че политическата криза в България се задълбочава и предсрочните парламентарни избори се виждат все по-ясно на хоризонта. БСП не може да си позволи още една катастрофа като тази от 4 април.  Затова не бива да замитаме проблемите и да се самозалъгваме. Крайно време е да признаем, че ги имаме и да се изправим срещу тях. Само така ще ги решим. Това обаче може да се случи единствено на заседание на Конгреса. Този орган е в състояние да вземе решенията, от които най-много се нуждае БСП днес. За да може утре да тръгнем към избори обединени, консолидирани и събрани като юмрук. Всичко останало е липса на отговорност, компромис със съвестта и обикновен егоизъм, за които БСП е заплашена да плати прескъпа цена на следващите избори.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук