НЯМА КАК И НЕ ЖЕЛАЯ ДА БЪДА ЧАСТ ОТ ТОВА

0
446

Писмо на Николай Бериевски до членовете на НС на МО в БСП, областните координатори на МО в БСП, общинските и районните председатели на МО в БСП, членовете на обединението в цялата страна, с копие до НС на БСП. 

 През последните три години имам честта да ръководя Младежкото обединение в БСП. Два мандата; при втория встъпих, избран с аплодисменти. Това е огромна привилегия за мен и съм изключително благодарен за гласуваното ми доверие. Смея да твърдя, че познавам, ако не всеки член на организацията, то поне деветдесет процента от състава ѝ. През годините голяма част от нашите по-възрастни другари  ми казваха, че да бъдеш председател на МО, е много сложна задача, която изисква немалко жертви и големи усилия. И те бяха напълно прави. Никога заемането на дадена позиция не е било самоцел за мен. Винаги е имало вяра в по-доброто, в каузата, наречена България, която вярвам всички ни е обединявала по един или друг начин. Горд съм, че имах възможността да Ви представлявам както в партията, така и извън нея. Винаги съм защитавал Вашите интереси с цената на много компромиси ‒ лични и партийни, но никога не ви предадох!

През последната една година, обаче, задачата стана изключително трудна. Реализацията на всяка една наша инициатива или кампания се превърна в стратегически битки за надмощие, в правене на „совалки“, за да успея да поддържам дейността на Младежкото обединение, „някак си“. Комуникацията между мен и ръководството на партията се влоши драстично с все по-нарастващото вътрешно партийно деление. Никога не съм вярвал, че то ще повлияе до таква степен и в нашата организация. Признавам това с огромна болка и тъга. Привидно балансът между МО и партията изглеждаше стабилен, но реалността е различна.

На изминалите няколко избора ‒ местни, европейски, парламентарни, подкрепата към членовете на Младежкото обединение бе само декларативна и на хартия, за съжаление. Отговорност за това нося и аз. Вие заслужавате повече!

Към настоящия момент БСП е трета политическа сила. Докато се преструваме, че всичко е наред, това далеч не е така. Исторически слаб резултат, предопределен именно от нашите вътрешнопартийни борби. Липсата на диалог дори към днешна дата продължава да се задълбочава. Няма как и не желая да продължа да бъда част от това.

Благодаря на всеки един от Вас за доверието, за положените усилия през изминалите години във всяка една кампания и инициатива. Благодаря Ви за диалога и идеите. Благодаря Ви за критиката, която винаги е била градивна. Благодаря Ви за приятелството. Благодаря на екипа си, който е до мен неотлъчно. За мен бе чест да работим заедно, да се борим рамо до рамо!

С настоящия текст бих искал да подам своята оставка като председател на Младежкото обединение в БСП пред Националния съвет на Обединението.

Желая успех на всеки един от Вас и не забравяйте да правите това, което трябва, пък да става каквото ще!

 

София, 15 април 2021 г.

С уважение,    Николай Бериевски

                          Председател на НС на МО в БСП

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук