МИЛЕН СРЕЩУ МАСКИТЕ

0
174

 

20 април 2020 г. Жестока новина потресе България навръх Великден.  Милен Цветков харизматичен, уважаван, истински, честен журналист, загина в нелепа катастрофа, предизвикана от надрусан с наркотици 22-годишен младеж, син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат“.  Смъртта на журналиста предизвика много коментари и реакции.  Това момче уби Милен, но други го свалиха от екран. Живият Милен не беше интересен, писа негова колежка

 

Коментар на президента Румен Радев:

„В последните години българските медии осъдиха на мълчание професионалисти, които смущават с въпросите си. С тях хората загубиха своите говорители в ефира. На фона на днешното медийно безвремие имената им се открояват.

Трагичната смърт на журналиста Милен Цветков осветли онова, което днес грози всеки български гражданин: да стане жертва на беззаконието. На пътя това често е свързано със загуба на човешки живот.

Обществената реакция на трагедията далеч надхвърля частния случай, защото водещият Цвет­ков задаваше въпроси, които интересуват хората. Загубихме баща, активен гражданин и журналист, който не търсеше комфорта на безличието.

Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика. Той ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня.

В професионалния си път Милен Цветков демонстрираше критичен подход, защитаваше позициите си и гражданския интерес,
независимо от трудностите“.

 

 

„Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!“,
писа Милен в един от последните си постове във Фейсбук, верен на непримиримата си натура на борбен журналист и човек.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук