ОБРЪЩЕНИЕ на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на Република България

0
232

 

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 14 ноември 2021 г. 

 

ОБРЪЩЕНИЕ на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев
и Илияна Йотова като независими кандидати за президент
и вицепрезидент на Република България на изборите
на 14 ноември 2021 г.

Скъпи съотечественици,
 
Предстои да изберем президент и вицепрезидент на Република България. Да определим кой ще представлява народа ни пред света, ще подписва законите, ще обединява националната енергия за постигането на високи цели.
 
Румен Радев и Илияна Йотова са нашият избор.
 
Историческата задача пред родината в идните пет години е да укрепим държавността, да скъсаме наследените от стария режим олигархични и корупционни обвързаности, които парализират институциите. Да върнем похитената държава на гражданите. Да убедим всички българи, че нашият глас, нашите права, нашите свободи в родината са гарантирани от законите и обслужвани от администрацията, че данъците не отиват в сметките и тайниците на корупционерите, а се влагат в модернизацията на страната, в образованието на децата ни, в нашето здраве и сигурност.
 
За времето на своя мандат Румен Радев и Илияна Йотова показаха воля и далновидност. Не се затвориха в комфорта на институцията, а превърнаха битката за демокрация в своя кауза. Бяха редом с българите, когато те въстанаха срещу беззаконието, корупцията и злоупотребите с власт.
С последователните си действия президентът се превърна в двигател и гарант на промяната. Той ясно показа, че националното ни единение е възможно само когато се основава на свободата, законността, солидарността и справедливостта. Президентът отстоя своите принципи и събуди гражданската енергия на народа ни.
 
Днес анитмафиотският консенсус е задължително условие за излизане от дълбоката политическа, икономическа и социална криза. С назначения през 2021 г. служебен кабинет Румен Радев доказа, че можем да надмогнем идеологическите различия в името на България. Че за кратко време можем да осветлим проблемите и да започнем тяхното решаване. Че са възможни честни избори. Че Родината не е глуха за гласа на българите зад граница, които вече могат да гласуват значително по-лесно за нейното бъдеще.
 
Президентът наложи редица вета на антисоциални и лобистки закони, предотврати отмяната на следприватизационния контрол и ограниченията на свободата на словото.
 
На международната арена президентът Радев се прояви като последователен проевропейски политик, задълбочи сътрудничеството с партньорите от ЕС и САЩ, възстанови диалога с Русия, издигна двустранните отношения с Китай до стратегическо партньорство. Като държавен глава отстояваше с достойнство националния интерес и мястото на България на всички форуми и двустранни срещи. Твърдо и резултатно бранеше правата на нашите сънародници зад граница.
 
Президентът Радев изпълни със смисъл ролята си на върховен главнокомандващ с професионалния си поглед и грижа за Въоръжените сили.
Не на последно място Румен Радев почиташе историческата истина, българската култура и българския език. Правеше го с присъствието си, с уважението си към историческите светини и постиженията на българската наука и култура, с речите си. Българското слово от високата трибуна на Президентството възвърна своя смисъл и блясък.
 
В хода на своя мандат вицепрезидентът Илияна Йотова безупречно изпълняваше възложените ѝ правомощия и вложи своята енергия, диалогичност и инициативност в редица родолюбиви каузи.
 
Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова не пожалиха усилия за съхранението на пламъка на българщината и за повдигане на самочувствието ни като народ. Не се впуснаха в битки за миналото, а се фокусираха върху изграждане на мостове за бъдещето.

Скъпи съотечественици,

През 2016 г. над два милиона българи гласуваха за обществена промяна. Днес тя е в ход и неин гарант и изразител е българският президент. Нейни творци сме ние с вас, всички българи, които милеят за Отечеството.
 
На 14 ноември да подкрепим Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България!


27 септември 2021 г.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук