ЯДРЕНАТА ВОЙНА И УДАВЯНЕТО В ПРОПАГАНДЕН КОНФОРМИЗЪМ СА ДВА ПЪТЯ КЪМ САМОУНИЩОЖЕНИЕТО

0
537
Ivo HRISTOV in the EP in Strasbourg

„Критичното мислене и свободата на словото са два от стълбовете на Европа. За руската дезинформация тук се говори постоянно. Но тревога буди пропагандната война, в която нашите медии и институции са инструментализирани отвън.” Това заяви в изказването си по време на заседанието на Европейския парламент в Страсбург Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D).

„В наши позиции и медии четем, че Русия едновременно е окупирала Запорожката aтомна електроцентрала и сама я обстрелва. Че Путин първо е построил, а после сам е взривил „Северен поток“.  Какво ни предлага председателят Фон дер Лайен със своя призив за “война до победен край” срещу една ядрена сила?“, попита българският евродепутат. По думите му „Финансирането на войната и ретранслирането на пропагандата жертват авторитета, принципите и бъдещето на ЕС.“

„Европейските граждани очакват мирна инициатива от Брюксел. Мирът е смисълът на европейския проект. Когато приемаме да финансираме войната, да ретранслираме пропагандата, ние жертваме авторитета, принципите и бъдещето на Съюза“, категоричен бе Иво Христов.

Страсбург, 17 октомври 2022 г.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук