„СОЦИАЛИЗЪМ XXI ВЕК“:
МИСИЯТА НА БСП Е ДА ПРЕДСТАВИ ЛЕВИ ЦЕЛИ С ЛЕВИ МЕРКИ

0
221

Изборите са израз на народовластието – няма друг изход от политическата криза

Утре (26 юни) предстои важен пленум на НС на БСП. Ние от „Социализъм ХХІ век“ вече заявихме, че правителството „Петков“ трябваше да бъде подкрепено в парламента, без обаче БСП да участва в него с министри. Последствията от решението на ръководството да станем коалиционни партньори на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ са разрушителни за БСП. Скоро и българските граждани ще дадат своята оценка за работата на представителите й в парламента и в изпълнителната власт.
Заявката „леви цели с десни политики“ е заблуда, прах в очите! Мисията на БСП е да представи цялостна платформа за леви цели с леви средства, необходима за системното решаване на най-острите социални противоречия, основана на ценностите, принципите и нормите на Конституцията.
Утре Националният съвет трябва да вземе решение БСП да не участва в други опити за съставяне на кабинет в този парламент. Да се яви на изборите с нова ясна социалистическа платформа и с нови водачи! Преди всичко с нов лидер! Отдавна г-жа Нинова трябваше да си е изпълнила заявките да подаде оставка заради трите тежки загуби на поредица парламентарни избори миналата година. Резултатът – 700 000 хиляди гласа по-малко за БСП.
Участието на БСП в провалилото се правителството „Петков“ по никакъв начин не може да компенсира рухналото доверие към партията като автентичната лява политическа сила, способна да даде по-добро бъдеще на страната! Пълна илюзия и измама е внушението, че инсталирането в изпълнителната власт на 100-200 приближени на Нинова ще стабилизира и възроди БСП. Участието на БСП в порочно заченатото управление само ускори нейното падение. Днес БСП е употребена за низки поръчки и за фалшиви каузи. БСП е унизена и непотребна. БСП е съучастник в една откровено войнолюбива политика, противна на българското общество. Днес БСП просто изчезна от радарите на обществено-политическото внимание. Защото, както признава самата Нинова – „БСП й е втора грижа“. Но ако утре членовете на Националния съвет отново приемат анализа й в стил „продължаваме напред“, да не се чудят защо наесен БСП ще бъде последна грижа на избирателите! Нужен е нов старт с нова енергия!

ИК на ИПО Платформа „Социализъм XXI век“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук