Цветко Цветков е математик-информатик, завършил СУ „Св. Кл. Охридски“. Работил е като научен сътрудник в Института по строителна кибернетика. Впоследствие дълги години е бил в българските специални служби. Работил е в сферата на информационните системи, анализа и по проблемите на вътрешната сигурност. Секретар на МВР от 1995 до 1997 г. Понастоящем е член на ВС на БСП и се занимава с въпроси на информационната дейност и политическите анализи.

БСП – ПРЕД ВРАТИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ И ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА СИ ПРЕМИЕРА

Брой 5 Май 2002г.

Би трябвало 45-ият конгрес на БСП да се превърне в неин знаков конгрес. Тя следва да покаже:

  • Своята реформираност и модернизация, затварянето на страницата Ј от ХХ век и отварянето на страницата Ј като социалистическа, национална и европейска партия от ХХI век.
  • Готовността Ј да участва в управлението на България като водеща политическа сила на националното съгласие и политическия диалог зад националните интереси и приоритети по българския европейски път.
  • Способността да създава прагматична политика нужна на България, на обществото и гражданите Ј и да намира съюзници и партньори зад тази политика вътре и вън от страната.
  • Своите програмни идейни, нормативни, организационно структурни, координационно-управленски, поколенчески и кадрови ресурси като партия и като носещ елемент на лявата и национално-патриотичната част от българското политическо пространство и териториите на неговото влияние в гражданското общество.

 

Опасявам се, че БСП не се готви достатъчно организирано, целенасочено и задълбочено за това. Партията отива към своя пореден, но изключително важен за нея конгрес, някак си по домашному, рутинно, инерционно. Без да създава необходимото и нарастващо очакване за политическо събитие, важно и нужно на страната, която сега е обладана от елементарната бойкоборисовщина. Това вероятно...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови