Найден Николов е старши асистент по социална психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Теоретични интереси – в областта на социалната етническа и политическа психология, практически опит – в социално-психологическото консултиране на бизнес и политически организации, политически маркетинг и реклама. Член на УС на Дружеството на психолозите в България. Във връзка с участието му в предизборната кампания на Георги Първанов за президентски избори’2001 получава награда за годишен принос на Българската асоциация по приложна психология – 2001 г.

БСП КАТО АНТИПОД НА ДЯСНАТА ПОЛИТИКА

Брой 5 Май 2002г.

Това е първият конгрес, който ме касае не само като гражданин но и като социалист, като човек, който независимо от симпатиите си и професионалното си присъствие в лявото политическо пространство, направи своя избор. Изборът на все повече млади българи, които търсят своята професионална и политическа реализация в изстрадалата ни от прехода родина. В този смисъл моите слова ще бъдат по-скоро емоционални, отколкото типичния за мен рационален и аналитичен изказ.

Очаквам конгрес, който ще бъде работещ, ще се превърне във форум за вземане на решения свързани със съдбата на хората на труда, на мнозинството български граждани, които почтено и търпеливо понасят несгодите на прехода и десните политически решения.

Очаквам конгрес, който няма да се превърне в поредната политическа говорилня, машина за производство на нереалистични обещания и политически илюзии – хората не виждат смисъл в подобно упражняване на политическата риторика. Те очакват промени в своето ежедневие и то добри промени. Тук разликата е във факта, че добрите промени се реализират трудно, бавно, мъчително, по принципа „стъпка по стъпка“, изискват воля и упоритост, честност и почтеност не само на думи, изискват модерен, добре работещ и сплотен екип. И тук е мястото на левицата в момента, мястото на напълно реформираната и обновена Българска социалистическа партия....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор