Академик, действителен член на Световната университетска академия “Платон”. Титуляр на учебните университетски дисциплини “Международно право”, “Международно морско право”, “Международно икономическо право”, “Туристическо право”, “Аграрно право”, “Международноправен режим на държавните граници” и др. Автор е на учебници по основи на правото, по международно, аграрно и туристическо право, по международно-правни отношения в търговското корабоплаване.

ВМЕСТО ПАРЛАМЕНТАРНА - ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

Брой 2 Февруари 2003г.

I. Идеи за промяна на Конституцията на република България (1991 г.)

След 13 години търпеливо мълчание в края на 2002 г. започна спонтанна обществена дискусия във връзка с конституционното парламентарно управление на Република България. В същността на тази дискусия е протестът на гражданското общество, че у нас няма обществен договор, който да отразява свободната воля на народа суверен. Конституцията не е приета с референдум, защото отразява волята на новата разноцветна политическа класа (на здрав политически разум за мирен преход - Ал. Лилов), за скрито от народа преразпределение на народната собственост. Конституцията е обременена от Програмата “Ран-ЪТ” относно раздържавяването, приватизацията (разграбването, разрушаването и унищожаването) на материалната и духовна база на социализма, разоряването до безизходност и отчаяние един народ, с общопризнат световен принос в развитието на култури и цивилизации. Конституционалистите афишираха демокрацията, за да наложат чрез парламентарното мнозинство диктатурата на партокрацията на криминалния капитал.
Дискусията във връзка със състоянието и промените в Конституцията се задълбочава и разширява за безотлагателни действия. В различни мотиви участват учени, политици, представители на държавната власт и управление, на различни партии и обществени формирования, средства за масова информация,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови