Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил е специално-стта “Българска филология” в СУ “ Св. Климент Охридски”, работил е във вестниците “Марица - изток”, “Септември”, “Континент”, “Стандарт”, “Земя”и Радио FM+.
Сега е кореспондент на “Дума” и “Сега” от Стара Загора.Автор е на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта”. Член е на СБЖ.

ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ТРИБАГРЕНИК И... МЕСАЛЯ

Брой 2 Февруари 2003г.

Навръх 9 март, когато според родната история отбелязваме поредната годишнина от славната победа на цар Асен Втори над кохортите на византийския император Теодор Комнин край Клокотница една от най-красивите българки на съвремието протестира срещу войната, обгърната единствено от националния ни трибагреник.

Разказват, че пред войската на цар Асен вървял конник, на чийто копие имало забоден договор.
За мир между Византия и България, скрепен с печатите на двамата владетели и едностранно поруган от гърка, решил че може да прави каквото си иска, защото е по-силен.
Само дето сметката на Комнин излязла крива, тъй като не включил в баланса ...гнева на измамените.
Организаторите на пърформанса-протест обявиха, че Таня Карабелова прави това , защото от България в сегашната ситуация за предстояща война срещу Саддам Хюсеин нищо не зависи и че на практика страната ни е останала с едното си ... знаме.

А аз бих добавил и с едната си гола красота.
Знаменателното в случая е и това, че красавицата избра за мястото на протеста си паметник на чийто фундамент личи името на американски президент, останал в световната история с определението “империя на злото”.

В която по ирония на съдбата бе включена и родината ни.
И пак по ирония на съдбата сега, петнадесетина години по-късно, според вашингтонски вестник сме се превърнали...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор