Завършил е журналистика. Народен представител в 36-ото Народно събрание. Член на ВС на БСП, председател на Областния и Общинския съвет на БСП – Стара Загора.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2003 – ИЗВОР НА СЕРИОЗНИ ПОУКИ ЗА БСП

Брой 11 Ноември 2003г.

Тези местни избори - 2003 г., тепърва ще предизвикват спорове и разнопосочни анализи в партийните централи и в самите органи на местната и на централната власт. Предстоят изводи, освободени от радостта на успехите. В тях ще избуяват проблемите, победите ще изглеждат все по-малко победи.

Голямата част от гражданството не участва в изборите. Социолозите предполагаха 45-50 на сто от общия брой избиратели да се явят пред урните, но статистиката показа 33%. Дори да се заличат имената на българските граждани, останали в чужбина, изборната активност не надхвърля 38 - 39 на сто. Резултатите при избора на общинските съветници показват множество партии с по един или двама представители в местните парламенти. В 11-те общини на област Стара Загора пъстротата е на лице - в Стара Загора са представени 15 партии и коалиции, в Казанлък и Чирпан - 10, в Мъглиж - 8, в Павел баня - 8, в Гълъбово - 7, и т.н. Най-малко са в Опан - три партии или коалиции. Изключение прави община Братя Даскалови, където в общинския съвет са представени само БСП с 8 мандата и коалицията на НДСВ - ДПС с 3 места.

В тази кампания в община Стара Загора имахме за задача да защитим за II мандат кметската позиция на д-р Евгений Желев заедно с други подкрепили го партии и успяхме. От всичките 29 683 гласа за д-р Желев основната част са от левицата и в частност от Коалиция Нова левица - БСП, ПБСД, ПДС, ОБТ - близо 12 000...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови