Юрий Борисов е главен редактор на сп. "Ново време". Доктор по философия. Автор на книгите "Психология на подсъзнанието", "Приказка за Буда", "Войната на Мърфи", "Христос не возкресе", на редица статии в периодичния печат.

СПОКОЙНО, ИМАМЕ ДВА РЕЗЕРВНИ ЦАРЯ!

Брой 2 Февруари 2002г.

Най-веселото нещо през месец февруари беше изявлението на Пирита Сорса, представител на МВФ за България, че данъците у нас са твърде високи за стандарта ни на живот. Нямало как обаче, бюджетът трябвало да се пълни. Иначе икономиката ни била в много добро състояние. За което МВФ ни възнаградило с нов заем от 300 млн долара.

При тази лавина от съчувствие, похвали и щедрост няма как да не зададем отново въпросите, които сп. „Ново време“ задава вече от година.

Има ли МВФ пряко или косвено отношение към факта, че повечето българи трябва вече да избират между това да си плащат данъците или да си купуват хляб?
Защо не ни разрешават по-голям бюджетен дефицит, за да вземаме заеми от себе си, а не от тях? Може би защото ще бъдем по-независими – и икономически, и политически. Може би защото няма да ни изсмукват лихвите и огромните консултантски хонорари.

Защо ни карат всичко да приватизираме, бързо и на всяка цена? При положение например, че австрийската държава държи над 75% в пощите, телефоните, електроснабдяването, производството на газ, нефтодобива, въгледобива, железниците, авиолиниите, автомобилната промишленост и стоманодобива. При положение, че френската държава държи над 75% в пощите, телефоните, електроснабдяването, производството на газ, въгледобива, железниците и точно 75% в авиолиниите и стоманодобива. При положение, че Германия,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор