Професор, доктор на техническите науки. Автор е на около 160 научни публикации, от които 14 монографии в областта на системния анализ, изследване на операциите, кибернетиката, математическото моделиране. През последните 10 години основните му теоретични интереси са насочени към научните проблеми на националната сигурност.

БИСЕРИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ГЛУПОСТ

Брой 2 Февруари 2005г.
Бях изненадан, когато редколегията на сп.”Ново време” прояви интерес към мое хоби - събирането на колоритни изказвания на наши политици, държавници, учени, журналисти, политолози, социолози, артисти и други обществени личности. Редколегията ми предложи да направя и представя подборка по мой избор за отпечатване в списанието. С радост се съгласих, без да подозирам за затрудненията при избора. Наистина, какво да предпочета? Откъде да започна? Реших, че предвид идващите парламентарни избори може би ще бъде интересно на читателите да усетят предстоящата атмосфера на основния ментален водораздел, пред който ще бъде изправена БСП - антикомунизма. Впрочем, съдете сами.
ЕВГЕНИЙ ГИНДЕВ
професор, доктор на техническите науки


1. Всички срещу червените.Това сме ние, добрите, другите са лошите - и бой. Изборите трябва да се вземат с всички позволени и други средства. Махаме червените, махаме този боклук, който е сега.
Евгений Бакърджиев
пред ръководството на СДС в Лом,
цитиран от в.”Дума”, 16.09.1999 г.


2. Индустрията е в дрипи. Съсипаха я плановата икономика, доставките за СИВ и вътрешният контрол върху цените. Всъщност, съсипа я държавният монопол.
Венци Попов
в. “24 часа” от 27.08.1998 г.


3. Чиракът е остатък от социализма.
Заглавие във в.”Нощен труд”
от 17-18.09.1998 г.


4. Съоръжението - стадион “Българска...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор