Петър Калинов е роден в София през 1977 година. Завършил е Испанската гимназия в София, а след това - Факултета по журналистика и масови комуникации в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Връзки с обществеността”

ПРЕХОД НА ДРЕБНО

Брой 2 Февруари 2005г.
Строежът на една къща не е проста работа. Първо се копае. После се слагат здрави основи от желязо и бетон. Бие се първата плоча. Едва тогава идват на ход по-тънките работи. Зидарията. Колоните. Поясите. Новите плочи. Покрив. Керемиди. Изолации. Довършителни работи. Телевизорът се вкарва най-накрая. В строителството, обаче, си има желязно Общо правило. И то е - здрава основа. Върху здрава основа може да се построи всякаква къща, с всякакви екстри, от всякакъв материал.

В биологията също си има железни Общи правила. Като във всяка наука. И в математиката на първо място са аксиомите, теоремите и лемите, а след това се появяват и частните случаи.

Генетиката е едно от най-железните железни Общи правила в биологията. Когато самозвани “учени” като Лисенко и Мичурин се опитват да я отрекат, подпомогнати от идеологическите нелепости на сталинизма, се получават крайно неприятни резултати. Дини с вкус на тиква и глад за милиони.

В развитието на една държава Общото правило е стабилната реална икономика. Тя е основата, върху която се градят надстроечните елементи. Така поне е според Маслоу, а той съвсем не може да бъде обвинен в “комунизъм”.

За да има, обаче, стабилна реална икономика, са нужни и стабилни реални хора, знаещи и можещи, с трезви умове и ясни идеи. Такива хора са нужни както по места, така и в управлението на страната.

България...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови