Роден е през 1962 г. в с. Енина, Старозагорско. Завършва ВИИ “Карл Маркс”, специалност “Политикономия”. През 2003 г. завършва семестриално право в Юридическия факултет към УНСС. От 1989 г. е управител и собственик на “Експерт-Гущеров Консулт”, а сега “Орел-Г-холдинг” АД. През 1989 г. създава Българския съюз на частните предприемачи “Възраждане”. От 1993 г. е председател на Съвета на директорите на “Орел-Г-холдинг” АД - финансова група, която включва ЗК “Орел” АД, ЖЗК “Орел-Живот” АД, ЗОК “Закрила”, ПОК “Съгласие” АД, “Орел-Инвест-холдинг” АД.

ЗАЯВКАТА НА БСП ЗА НОВА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА

Брой 2 Февруари 2005г.
На Националния си форум от 9 януари 2005 г. БСП издигна инвестициите като ключова дума в бъдещата си икономическа политика, при евентуално нейно управление. На пръв поглед нищо ново. За инвестиции изобщо и за привличане на инвестиции говореха всички предишни правителства и политически сили. Нещо повече, последното правителство обещаваше огромни външни инвестиции на базата на лични контакти на министър-председателя и неговите министри.

Концепцията за инвестиционен икономически растеж, която прозвуча в доклада на Сергей Станишев, обаче имаше различен смисъл. Акцентът в нея бе поставен върху инвестиционния подход в политиката в широкия смисъл на понятието; върху инвестиционната среда, в която натрупванията се превръщат в дълготрайни материални активи; върху техните компоненти и функциите, които те изпълняват.

Няма съмнение, че е важно колко чуждестранни инвестиции ще бъдат привлечени и колко местни предприемачи с български потенциален ресурс ще приемат риска да инвестират. Не по-малко важно е обаче как правителството носи своята отговорност да създава инвестиционна среда и каква е целта, към която насочва своята инвестиционна политика.

Частният бизнес вече 14 години търси способи за партниране с институциите на държавата. Той се нуждае от политика на растеж и благосъстояние, насочена към увеличаване на стопанския и социалния...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови