Юрий Митев e роден на 27 май 1960 г. в с. Поповяне, Софийско. Завършва Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Доктор, доцент в Тракийски университет - Стара Загора. Специализира в Шотландия (Scotish Agricultural College - Edinburgh); Италия (UCSC - Piacenza); Ирландия (Moorepark Research Institute -Farmoy). Работи в системата на “Farm Relief Service - Ирландия. Завършва магистърска степен “Публична администрация и европейска интеграция към СУ “Черноризец Храбър”.

Чонка Митева е родена на 15 май 1963 г. в Чирпан. Завършва Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, специалност “Зооинженерство”. Доктор, главен асистент в Тракийски университет - Стара Загора. Специализира в Италия (UCSC-Piacenza). През 2003 г. завършва магистърска програма “Икономика и управление на предприятия от аграрния сектор” към Аграрен университет - Пловдив.

ИРЛАНДСКАТА ФЕРМЕРСКА ПРАКТИКА - ТРАДИЦИЯ НА ПРОМЯНАТА

Брой 2 Февруари 2005г.
За Ирландия днес всеки говори с уважение и респект. А когато стане дума за земеделието, винаги се подчертават значителните успехи, постигнати от страната за кратко време, която преди това е била една от най-бедните държави в Европа. Ирладия - страната, в която пчелите и в дъждовно време събират мед, а кравите ежедневно са “happy”, има с какво да ви изненада още. И това е прагматичната политика на отговорните хора в държавата за развитие на аграрния сектор и създаването на условия за преминаване към интензивно земеделско производство.


Възрастова структура на фермерите
Публикуваните данни показват, че за 1998 - 1999 г. в Ирландия има регистрирани 143 700 фермери. Само 11%, или 15 800 души от тях са на възраст под 35 години, а 23% от общия брой фермери, или 33 000 са над 35 години.

Макар и бавно процесът на подмладяване на заетите в земеделието на Ирландия върви към подобряване, въпреки че Ирландия има значително по-добре ситуиран възрастов потенциал на заетите в този отрасъл от много други страни- членки на ЕС.

През 1997 г. 28% от фермерите в ЕС са над 65 години и само 8% под 35 години.

Сравнителните данни от проучването на Ирландската фермерска асоциация за ангажираността на фермерите около и над 65 години в земеделието на Ирландия показват, че последните са значително висок процент в секторите, свързани с отглеждане на подрастващи и ремонтни женски...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор