Георги Тодоров е журналист-международник от Българска телеграфна агенция. Филолог - романски езици. Дългогодишен кореспондент на БТА в Северна Африка, Италия и Франция. Създател и отговорен редактор на ЛИК, главен редактор на сп. “Паралели” и на Международна редакция в БТА, зам.-главен и главен директор на БТА (1988-1991 г.).

ИТАЛИАНСКАТА СЪВРЕМЕННА ЛЕВИЦА

Брой 4 Април 2005 г.
Политическите процеси в Италия са съчетание и израз на развитието на страната през последните няколко години, особено след идването на власт (и на общата политическа сцена) на националното обединение на десните и центристките сили под егидата на милиардера Силвио Берлускони. Те са олицетворение на конструктивната конфронтация (наложена от левите и демократичните социалистически тенденции) между социалните, интелектуалните и икономическите сили и фактори в политическия живот на Републиката - от миналото, настоящето и бъдещето.

На тези оценки, изводи и предвиждания бе посветен състоялият се в Рим от 3 до 5 февруари Трети редовен конгрес на Партията на Левите демократи (наследник и продължител на политическата линия на Партията на Демократическата левица). Предишният конгрес се състоя от 16 до 18 ноември 2001 г. в Пезаро. Той установи трайната политическа линия на партията като модерна движеща сила на настоящето и на бъдещето под творческия многозначен, сложен и конкретен знаменател: пълно съобразяване с изискванията на времето и на непрекъснато изменящата се вътрешна и външнополититическа обстановка; обновяване в социално-икономическата област; модернизация и европейски социалистически реформизъм. Според Третия конгрес основното предизвикателство за Италия е осъзнаването на една неотменна национална идентичност, тъй като европейската...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови