Георги Тодоров е журналист-международник от Българска телеграфна агенция. Филолог - романски езици. Дългогодишен кореспондент на БТА в Северна Африка, Италия и Франция. Създател и отговорен редактор на ЛИК, главен редактор на сп. “Паралели” и на Международна редакция в БТА, зам.-главен и главен директор на БТА (1988-1991 г.).

Папа Йоан-Павел Втори, историята, Ватиканът

Брой 5 Май 2005 г.
... И тогава видяхме в светлината Господня образ на един свети служител, на отеца, който коленичи в молитва пред кръста с двата Ангела. Това бе епископът в бяло... И разбрахме, че това бе Светият Отец! Божи наместник на Земята!

(Трета част от думите на Дева Мария при явяването й на 17 май 1917 г. в Кова ди Йерия Фатима (Португалия) пред три невръстни деца. От тях Лусиа душ Сантуш, монахиня, почина на 97 години в Коимбра. Тя разкри поличбата на Дева Мария пред папа Йоан-Павел Втори при посещението му във Фатима през 2000 година).
“Тайната на Фатима” бе разкрита след 82 години, за да потвърди предзнаменованието за понтификата на Негово Светейшество папа Йоан-Павел Втори и за ролята му като историческа личност през ХХ и началото на ХХI век. Ръкоположен за първи повелител на съдбините на 1 млрд. католици и вярващи в нашето съвремие през 1978 г., той остана до последния си дъх в съзнание и с мисълта за поверената му от Светия дух мисия да служи на хората - на всички хора по света - в името на доброто и на щастието на всички в настоящето и за в бъдеще. И така - до кончината му в 21.37 часа на 2 април 2005 година.

Днес и завинаги той почива в подземната крипта на ватиканската катедрала “Свети Петър” в Рим, след като бе почетена паметта му от 4 милиона поклонници, стекли се във Вечния град на погребението му!

Пред тленните му останки отдадоха...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови