Роден през 1969 г. в София. Завършил е международно право в Лайпциг, има следдипломна квалификация във Виена и Хановер, специализация в областта на търговското право. Защитава докторат по право към Хановерския университет. Издава в Германия две книги в областта на корпоративното право. Автор на поредица от статии в немските списания “Икономика и право в Източна Европа”, “Източноевпропейско право” и “Годишник на източното право”. Работи като юрист на свободна практика в Хановер.

МИТОВЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА - РАЗДЪРЖАВЯВАНЕТО В ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО

Брой 9, Септември 2005 г.
Приватизациятa на електроразпределението ще доведе u у нас до ценови шок за консуматорите. Никъде по света либерализациите в този сектор не предизвикват трайно поевтиняване на цената на тока

След кешовата разпродажба на БТК само за около една четвърт от реалната й стойност правителството на Сакскобургготски набързо хариза още един от големите национални отрасли - електроснабдява-нето. Този сектор, изграден с български инвестиции и работещ винаги на печалба, внасяше значителни приходи в държавния бюджет и с това изпълняваше важни социални функции. Но обществото е поставенo в неведение кое наложи доходоноснo държавнo предприятие да се преотстъпва на чуждестранни собственици и да печели днес за тях. Необяснимо е защо България, която сама построи своята енергийна база, днес e обявена за неспособна да я експлоатира.

Безкрайната приватизация у нас не е ли резултат от готовносттa на управляващите да обслужват (срещу съответните подкупи, разбира се) интересите на транснационални корпорации, които се стремят да присвоят печелившите индустрии навсякъде по света? Управниците ни са длъжни да обяснят на обществото защо решиха, че българската електроразпределителна система, строена и управлявана от българи в течение на десетилетия, сега трябва да стане собственост на чуждестранни компании и да работи за тяхното благоденствие, което...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Prof.Dr.Lubomir Andreew 2005-09-07 17:22
spodeljm naplno stanovisto na avtora za privatizazjaza u nas. STazi privatizazja,re stituzja,korozi ja besche exproprirana narodnata sobstvvenot,raz oren i proletariziran blagrsjt narod.I sega vpreki predizbornite obstanja na KB-BSP ste prodlshi dosegaschnata antinazinalna,a ntinarodna,komp radorska,prooli garska politika.Vsitschki polititsche lideri sa zatova.Ednoznacen,legi timen mandat za 40NS i za upravlenie njmat no ne samo tsche ne si davat ostavkata a aspirirat oste po naglo za vlast i bogatsvo.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор