ИВАН ГАЙТАНДЖИЕВ НА 60 ГОДИНИ

Брой 9, Септември 2005 г.
Тиха завист наляга човек, когато проследи професионалната биография на Иван Гайтанджиев. Двадесет и четиригодишен става редактор и външнополитически наблюдател в Комитета за телевизия и радио. След това е ръководител на кореспондентско бюро на БТА в Пекин - пет години, в Токио - шест години, във Вашингтон - четири години. И цялото това богатство от съприкосновение с велики култури и потопеност в значими политики - включени авторитетно в българския парламентарен и публицистичен живот.

Ако имаш обаче възмож-ност да работиш с Иван Гайтан-джиев, завистта с лекота от-стъпва място на човешкото и интелектуално удоволствие. Внушителните знания, респек-тиращата балансираност на всеки анализ и преценка, меко-тата на изказа те правят съпричастен на това богатство. То става и твое.

През следващите години България ще има все по-голяма нужда от публицисти и политици като Иван Гайтанджиев. Това е така, защото във външната политика нищо не е на повърхността. Защото, за да се ориентираш сред общите фрази, дипломатични усмивки и лакирани клишета, е необходим огромен опит. Необходима е интуиция, родена от десетилетни наблюдения, изстрадани анализи и проверени прогнози.

Разбира се, такива публицисти и политици ще бъдат полезни при едно условие – ако България намери желание в сърцето си и кураж в ума си да бъде себе си. За малкия това е трудно. За...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор