Георги Пирински е роден на 10.09.1948 г. в Ню Йорк. Има висше икономическо образование. Експерт по икономическа и външна политика. Бил е зам.-министър, вицепремиер, министър на външните работи. Народен представител в VII ВНС, 36-ото, 37-ото, 38-ото, 39-ото и 40-ото НС. Председател на 40-ото НС. Зам.-председател на ВС на БСП и председател на Комисията за разработване на нова програма на БСП

ЕДИНСТВОТО НА ЦЕННОСТИ, ИДЕИ И ПОЛИТИКА - ОСНОВНО ИЗИСКВАНЕ КЪМ НОВАТА ПРОГРАМА НА БСП*

Брой 5, Май 2006
БСП е изправена пред историческото предизвикателство да отговори на очакванията на днешните и утрешнитe поколения български граждани за достоен живот в прогресираща страна. Това предизвикателство налага партията да разработи и докаже пред обществото цялостна политика в изпълнение на тези очаквания.

От решаващо значение за успешна политика на партията е нейната програма като оценка на обществото, анализ на алтернативите и избор на стратегия. За да бъде основа за успешна стратегия, програмата трябва да представлява същностна спойка в единство между ценности, идеи и политика.

От изработването и приемането на сегашната програма на партията изминаха повече от десет години, през които БСП претърпя провал в управлението си и остана в опозиция в течение на два пълни парламентарни цикъла. Оценявайки реалистично сложните политически и социално-икономически процеси в света, в Европа и в България, 46-ият конгрес реши да се даде реален тласък на работата по нова програма на партията.

Реалностите и предизвикателствата

В света
През изминалото десетилетие процесите на глобализация придобиха качествено нови измерения и днес навлизат в нов етап на интензивност и всеобхватност. Внимателните наблюдатели са на мнение, че на практика едва сега настъпва същинското разгръщане на тези процеси, когато технологиите...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 niakoi si 2006-05-23 14:41
BSP veche e zbarkana partia. S tazi si neoliberalna i proamerikanska politika tia niama badeste.
Цитиране
 
 
0 #1 nakara 2006-05-09 10:42
ПРЕДИ ДА ПИШЕ КАКВОТО И ДА Е ДР.ПИРИНСКИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРОЧЕТЕ КНИГАТА НА ДР.АЛ.ЛИЛОВ ДИАЛОГЪТ НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ. ТАМ ИМА ЦЯЛА ГЛАВА ОТНОСНО ПРОГРАМАТА.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор